Siirry sisältöön

Hoivatoiminta (Kostiakoti Ry)

Kostiakodin hoivapalveluiden piiriin hakeudutaan yleensä Kangasalan kaupungin sosiaalitoimen kautta. (Vanhushuollon sosiaalityöntekijä Salla Laiho, puh. 050 550 9742).

Kostiakoti ry laskuttaa asukkaalta suoraan ateriapalvelun (434,-/kk) ja turvapalvelun (46,-/kk). Hoivapalvelut Kostiakoti laskuttaa kunnalta, joka laskuttaa asukasta kotipalvelun taksojen mukaan. Asukkailla on mahdollisuus saada Kelan hoitotukea (Kostiakodin henkilökunta auttaa hakemusten teossa).

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka saa sisustaa omilla tavaroilla.

Valmiina huoneessa ovat sänky, yöpöytä ja liinavaatteet.

Asukkaalle annetaan hälytysranneke, jota painamalla saa hoitajan apua mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Ulko-ovet ovat turvallisuussyistä aina lukittuna.

Ulkoiluun on mahdollisuus Kostiakodin ympäristössä joko itsenäisesti tai hoitajan kanssa. Kostiakodilla on suojaisa terassi, jossa kesäaikaan voi viettää aikaa.

Viriketoimintaa toteutetaan mm. bingon, paikallislehden lukemisen ja tuolijumpan muodossa. Pälkäneen seurakunta pitää hartauden  ja seurakuntasisar kerhon joka kuukausi.

Vapaaehtoiset  ja ulkopuoliset esiintyjät tuovat lisävirikkeitä asukkaiden arkeen.

Korona on tuonut rajoituksia myös vierailuihin Kostiakodilla. Ulkoilla voitte vapaasti läheisenne kanssa, suojautuminen viranomaisten ohjeistuksen mukaan eli kasvosuoja sekä hyvä käsihygienia. Tapaamisista tulee sopia etukäteen henkilökunnan kanssa, puh. 045 634 0108. Tapaamisiin on järjestetty erillinen tapaamistila. Huomaathan, että vierailulle tullessasi sinun on oltava terve.